Kutyakekszek sajt kezleg
1. Villmgyors s olcs
Kb. 50 db-hoz:
750 ml teljes kirls liszt
75 ml puha vaj vagy margarin
125 ml tejpor
¼ teskanl fokhagymapor
175 ml szobahmrsklet vz
1 db tojs.
A hozzvalkat sszegyrjuk, formkat szrunk, zsiradkkal enyhn kikent stlapra tesszk, s kb.
50 percig stjk 16 fokon.
Miutn kihlt, dobozba tesszk. Sokig elll
2. reg vagy fogproblms kutyknak
Kb. 50 db-hoz
2 hsleveskocka
250 ml forrsban lev vz
500 ml teljes kirls liszt
125 ml kukoricadara
375 ml tejpor
250 ml instant zabpehely (le kell darlni a zabpelyhet)
125 ml nvnyi olaj
2 db tojs
A leveskockbl s a vzbl elksztjk a levest. Szobahmrskletre htjk. A hozzvalkat
sszegyrjuk, s 6-12 mm vastagra nyjtjuk a tsztt. Kiszrjuk a formkat, s kzepes
fokozaton stjk 5 percig mikrohullm stben. Megfordtjuk, s a msik felt
is kb. 2-5 percig stjk. Manyagednyben, htben troljuk.
3. Sajtos-fokhagyms
Kb. 50 db-hoz
50 ml vz
2 db tojs
500 ml bzaliszt
325 ml Cheddar sajt reszelve
3 gerezd fokhagyma finomra vgva
125 ml nvnyi olaj
A hozzvalkat sszegyrjuk, kinyjtjuk, kb. 6 mm vastagra. Kiszrjuk a formkat, s kb.
15 percig stjk 200 fokon. Szobahmrskleten, dobozban trolhat.
4. Snack
Kb. 40 db-hoz
1 db zldsgleves kocka
175 ml forrsban lev vz
1 db tojs
3 evkanl olaj
250 ml bzaliszt
250 ml teljeskirls bzaliszt
75 ml Bulgur
75 ml bzacsra
75 ml bzakorpa
50 ml tejpor
1 teskanl fokhagymapor
msfl teskanl szrtott leszt
Kockbl s vzbl levest ksztnk, szobahmrskletre htjk. Nagyon alaposan sszegyrjuk
a hozzvalkat (az eredeti recept szerint kenyrstgppel, de ha nincs, megy az kzzel is).
Dagaszts utn lisztezett deszkn 6 mm vastagra nyjtjuk, kiszrjuk a formkat, s enyhn zsiradkozott
stlapra tesszk, letakarjuk egy tiszta konyharuhval, s 30 percig meleg helyen pihentetjk.
Ezutn kb. 30 percig stjk 160 fokon. Kihls utn dobozban, szobahmrskleten troljuk.
5. Fogtisztt keksz
Kb. 70 db-hoz
175 ml tejpor
125 ml kukoricadara
50 ml bulgur
550 ml teljeskirls bzalisz
1 tykhsleves kocka
375 ml forrsban lev vz
250 ml instant-zabpehely
1 db felvert tojs
A szraz hozzvalkat sszekeverjk, kivve a zabpehely. Egy nagy kevertlba beletesszk
a leveskockt, lentjk a forr vzzel, s feloldjuk benne. Hozzadjuk a zabpelyhet, s kb.
5 percig llni hagyjuk. Majd belekeverjk a felvert tojst is.
sszegyrjuk az egszet, ktfele vesszk, hogy knnyebben dolgozzunk, s mindkt rszt 5-5
percig lisztezett deszkn tgyrjuk. A tsztt 6-12 mm vastagra nyjtjuk, kiszrjuk a formkat,
s kb. 50 percig stjk 160 fokon. 50 perc utn kikapcsoljuk a stt, s hagyjuk benne kihlni
a kekszet (legjobb, ha egsz jszaka ott marad). Zrt dobozban, szobahmrskleten troljuk.
6. Bolhaz-keksz
Kb. 100 db-hoz
2 db marhaleves-kocka
425 ml forr vz
375 ml bzaliszt
375 ml teljeskirls bzaliszt
250 ml rozsliszt
250 ml instant-zabpehely
250 ml kukoricadara
50 ml srleszt pehely
2 evkanl fokhagymapor
125 ml olaj
1 db felvert tojs
Levest megcsinljuk a kockbl s a vzbl, szobahmrskletre htjk. A szraz
hozzvalkat egy nagy tlban sszekeverjk. Hozzadjuk az olajat, a tojst, a levest,
s mindegyik utn sszekeverjk, amg jl ssze nem ll.
Kett vesszk, s 3-4 percig gyrjuk. 6-12 mm vastagra nyjtjuk, kiszrjuk a formkat,
s stpaprral fedett lapon megstjk kb. msfl ra alatt, 150 fokon. Kihls
utn zrt dobozban troljuk, szobahmrskleten.
7. Marhahsos
Kb. 80 db-hoz
500 g sovny darlt marhahs
2 db tojs
750 ml bzaliszt
250 ml instant-zabpehely
250 ml vz
A marhahst s a tojst jl sszekeverjk, s flretesszk. sszekeverjk a szraz hozzvalkat is,
majd beleadagoljuk a hsos rszt is, s jl beledolgozzuk, mikzben hozzntjk a vizet is.
Ha sszellt a tszta, lisztezett deszkn mg kb. 2-4 percig gyrjuk. 6-12 mm vastagra nyjtjuk,
kiszrjuk a formkat, s enyhn zsrozott (vajazott) lapon egy rn keresztl stjk, 180 fokon.
8. Mickey magos keksze
Kb. 120 db-hoz
1 csomag szraz leszt
1 csipet cukor
50 ml langyos vz
2 db tykhsleves kocka
125 ml tejpor
550 ml forr vz
1 db felvert tojs
50 ml mz
50 ml olaj
500 ml bzaliszt
1 l teljeskirls bzaliszt
250 ml bzacsra
250 ml kukorica dara
500 ml bulgur
Az lesztt a cukorral s a langyos vzzel sszekeverjk. A leveskockkat s a tejport egy kisebb
ednyben lentjk a forr vzzel, kihtjk s hozzadjuk a felvert tojst, a mzet s az olajat.
A szraz sszetevket kln sszekeverjk. A leveskocks keverkhez hozzadjuk az lesztset,
s jl sszekeverjk, majd hozzgyrjuk a lisztes keverket is. Ha jl sszellt, 4-5 percig
mg lisztezett deszkn tgyrjuk, majd 12 mm vastagra nyjtjuk. Kiszrjuk a formkat,
s konyharuha alatt kb. 20 percig pihentetjk. 180 fokon 20 percig stjk, megforgatjuk ket,
s mg 25 percig stjk.
9. Bello arany sajt-lma
Kb. 60 db-hoz
750 ml teljeskirls bzaliszt
2 teskanl fokhagymapor
125 ml olaj
250 ml reszelt sajt
1 db tojs
250 ml tej
Az egszet sszegyrjuk, s kb. 12 mm-esre nyjtjuk. 200 fokon 25 percig stjk.
10. Raudi ti lelme
Kb. 40 db-hoz
500 ml teljeskirls bzaliszt
125 ml bzaliszt
50 ml kukoricadara
125 ml napraforg mag
3 tojs
2 evkanl vaj vagy margarin
50 ml melasz (vagy ms destszer)
A szraz hozzvalkat sszekeverjk, a tojst felverjk a tejjel (ebbl a keverkbl egy
evkanllal flretesznk). sszegyrjuk az egszet, amg ssze nem ll, majd mg 2-3
percig tdolgozzuk lisztezett deszkn. 6-12 mm vastagra nyjtjuk, kiszrjuk a formkat.
Stpapron stjk 180 fokon 30 percig. Kzben a kekszek tetejt tkenjk a maradk t
ojs-tej keverkkel. Hagyjuk a stben kihlni.
11. Waldi puhakeksze
Kb. 140 db-hoz
1 cs. Szraz leszt
1 csipet cukor
50 ml langyos vz
2 db tykhsleves kocka
1 l forr vz
875 ml liszt
375 ml teljeskirls liszt
375 ml rozsliszt
250 ml kukoricadara
125 ml tejpor
A tetejre:
1 tojs
2 evkanl tej
A szrazlesztbl, cukorbl, langyos vzbl elksztjk a kovszt. A leveskockt feloldjuk
a forr vzben, s kihtjk. A szraz hozzvalkat sszekeverjk, majd hozzadjuk az
leszts-mixet. Jl sszegyrjuk az egszet, ha sszellt, lisztezett deszkn mg egyszer tgyrjuk.
6-12 mm vastagra nyjtjuk, kiszrjuk a formkat, stpaprra helyezzk, s tkenjk ket a
tojs-tej keverkkel. 25 percig stjk, 150 fokon, majd megfordtjuk a kekszeket, s a msik
oldalt is stjk 25 percig. Htben troljuk.
12. Aromafalatkk
Kb. 50 db-hoz
625 ml teljeskirls liszt
125 ml tejpor
1 evkanl barna cukor
2 teskanl fokhagymapor
50 ml vaj vagy margarin
1 tojs
155 ml hideg vz
Elszr sszekeverjk a lisztet, tejport, cukrot, s a fokhagymaport, majd hozzadjuk
a vajat vagy margarint. Ha jl sszegyrtuk, hozzadjuk a tojst s a hideg vizet. Lisztezett
deszkn jbl tdolgozzuk. 6-12 mm vastagra nyjtjuk, kiszrjuk a formkat. Stpapron
stjk, 180 fokon, 30percig.
13. Szivrvny-falatkk
Kb. 55 darabhoz
250ml bors s rpa konzerv, lecsepegtetve
625 ml teljeskirls liszt
125 ml tejpor
1 teskanl fokhagymapor
6 evkanl olaj
1 db felvert tojs
125 ml hideg vz
Prstjk a borst s a rpt. A szraz hozzvalkat sszekeverjk, majd hozzadjuk
a prt, az olajat, a tojst s a vizet. sszegyrjuk. Ha sszellt, lisztezett deszkn
mg kb. 2 percig gyrjuk. 6-12 mm-esre nyjtjuk, kiszrjuk a formkat. Stpapron
stjk, 180 fokon, 15 percig, majd megfordtjuk, s mg 25 percig stjk.
14. Fido zsrszegny keksze
Kb. 50 db-hoz
500 ml teljeskirls liszt
125 ml liszt
50 ml kukoricadara
50 ml instant-zabpehely
msfl teskanl fokhagymapor
2 evkanl olaj
2 tojsfehrje
50 ml melasz
50 ml zsrszegny tej
2 evkanl hideg vz
A szraz s a nedves sszetevket kln-kln sszekeverjk, majd vegytjk ket. Jl tdolgozzuk
az ednyben, majd mg egyszer tgyrjuk a lisztezett deszkn is. 12 mm vastagra nyjtjuk a
tsztt, kiszrjuk a formkat, majd stpapron megstjk (30 perc, 180 fok). A stsi id vgeztvel
kikapcsoljuk a stt, s mg egy rn keresztl bent hagyjuk a kekszet.
15. Vegetrinus finomsg
Kb. 95 db-hoz
250 ml instant-zabpehely
50 ml puha vaj vagy margarin
375 ml forr vz
1 evkanl vaj
2 gerezd fokhagyma tnyomva
125 ml tejpor
1 db felvert tojs
250 ml kukoricadara
250 ml bzacsra
625 ml teljeskirls liszt
125 ml rozsliszt
tkenni a tetejt: 2 evkanl tej
A zabpelyhet, a puha zsiradkot, s a forr vizet sszentjk s llni hagyjuk 5 percig.
Ezutn fokozatosan sszegyrjuk az sszes hozzvalt, legvgl a zabpelyhes keverket
is beledolgozzuk.
Lisztezett deszkn mg egyszer tgyrjuk, 12 mm vastagra nyjtjuk, majd stpapron 1 rn
keresztl stjk, 150 fokos stben. Hagyjuk kihlni a stben.
k16. MacDuff nnepnapi mogyorvajas falatja
Kb. 55 db-hoz
375 ml teljeskirls liszt
125 ml liszt
1 evkanl stpor
250 ml mogyorvaj (mogyor darabok nlkli!)
175 ml tej
A szraz hozzvalkat sszekeverjk. A mogyorvajat kikeverjk a tejjel, majd hozzadjuk
a lisztes keverkhez. 6-12 mm vastagra nyjtjuk, kiszrjuk a formkat, s stpaprra helyezzk.
15 percig stjk, 200 fokon.
17. Vasrnapi snack
Kb. 140 db-hoz
1 csomag szraz leszt
1 csipet cukor
50 ml langyos vz
2 marhahsleves kocka
500 ml forr vz
50 ml tej
95 ml mz
1 felvert tojs
50 ml olaj
625 ml liszt
750 ml teljeskirls liszt
250 ml kukoricadara
250 ml bzakorpa
500 ml bulgur
175 ml bzacsra
175 ml instant-zabpehely
175 ml Cheddar-sajt, reszelve
A tetejre:
Fl marhahsleves kocka
egy csipet fokhagymapor
50 ml forr vz
1 evkanl olaj
Megcsinljuk a kovszt az lesztbl, a cukorbl s a langyos vzbl. A leveskockt feloldjuk
a forr vzben, s kihtjk. Hozzadjuk a tejet, a mzet, a felvert tojst, s az olajat. Jl
sszekeverjk. sszekeverjk a szraz hozzvalkat is.
Az leszts keverket hozzntjk a leveseshez, majd elkezdjk sszegyrni az egszet. Ha
sszellt a tszta, lisztes deszkn jra tgyrjuk (clszer 3 fele osztani, a knnyebb s alaposabb
sszedolgozs miatt). 12 mm vastagra nyjtjuk, kiszrjuk a formkat, majd enyhn zsrozott (vajazott)
stlapra tesszk. Letakarjuk, s kb. 30 percig langyos helyen pihentetjk. Amg pihen,
elksztjk a tetejre val masszt, amivel tkenjk majd, amikor letelt a stsi id (s
gy hagyjuk kihlni a stben).
A keksz mindkt oldalt 20-25 percig stjk, 180 fokon.
forrs: rgen hotdog.hu -n talltam a doksik kztt
|